Bibliography

Roman/Novel

 

Debuutroman/Début

"In de schaduw van het licht"

 

Flaptekst

Wanneer gynaecoloog Jan Jaap Jeurissen, op zijn eerste werkdag in het Robert Koch ziekenhuis, kennismaakt met zijn secretaresse Anneloes, is hij direct door haar geboeid. Ze is namelijk niet alleen een mooie vrouw, hij voelt ook meteen een zekere verbondenheid met haar, alsof ze hem al jaren vertrouwd is. Denkt hij aanvankelijk nog dat haar terughoudendheid vooral een reactie is op een nogal vrijpostige opmerking van zijn kant, al gauw blijkt er meer aan de hand te zijn. Uit alles wat hij geleidelijk aan over haar te weten komt, wordt steeds duidelijker dat ze iets voor hem verborgen probeert te houden.

 

Summary

When gynaecologist Jan Jaap Jeurissen, at his first day in the Robert Koch Hospital, meets his new secretary Anneloes, he immediately is attracted to her. Not just because of her looks. No, he also feels a certain intimacy, as if he already knows her for many years. However, should he think her reserve is due to his behaviour; soon it becomes clear that she is trying to hide something.

  

 

Belangrijke informatie

U kunt dit boek bestellen bij iedere boekhandel in Nederland (die zijn bestelling dan rechtstreeks bij de uitgever moet plaatsen) of via de website van de uitgever: www.boekscout.nl

 

Important information

You can order this book on the webpage of the publisher: www.boekscout.nl

(no English translation available)

 

Titel/Title: In de schaduw van het licht

Auteur/Author: Anja Ligtenberg

Aantal pagina’s/Number of pages: 224

Geïllustreerd/Illustrated: nee/no

Formaat/Size: paperback 12,5 x 20 cm

ISBN: 978-94-6206-542-0

Prijs/Price: € 17,95

 

Heeft u het boek gelezen, geef dan uw reactie op de website van de uitgever via de link:  https://boekscout.nl/shop/ViewProduct.aspx?bookId=3538

 

Did you read the book; please put your reaction on the webpage of the publischer through the following link: https://boekscout.nl/shop/ViewProduct.aspx?bookId=3538

 

 

Reactie uitgeverij Boekscout

"Alleen uw samenvatting maakte al dat ik het boek graag wilde lezen.

U heeft een hele mooie schrijfstijl waarbij ook de zinnen met langere en beeldende beschrijvingen niet gekunsteld aandoen. U werkt het verhaal prettig uit; spanning wordt afgewisseld met rustmomenten. Ook de personages worden goed uitgewerkt en allerlei kleine en grote gebeurtenissen uitvoerig beschreven. Hierdoor heb je het gevoel dat je naar een film zit te kijken; alles ontvouwt zich voor je geestesoog."

 

 

Enkele reacties van lezers

“Ik kon niet ophouden met lezen; wilde perse weten hoe het afliep.”

 

“Je hebt een goede schrijfstijl en vlotte verhaaltrant. Nergens kon ik enige langdradigheid bespeuren. Je debuutroman is geweldig.”

 

“Mooie schrijfstijl, goed verhaal. Met plezier gelezen. Echtgenoot dacht aan een ‘romannetje’ maar is begonnen met lezen en pas opgehouden toen hij het boek uit had.”

 

“Het boek wist me te boeien van begin tot eind. In eerst instantie dacht ik dat het voorspelbaar was, maar onverwachte wendingen zorgden er voor dat ik het in één adem uit heb gelezen. Proficiat met zo'n debuut.”

 

“Ik heb je boek met stijgende waardering gelezen. Na aanvankelijke scepsis (...alweer een doktersroman…?) bleek het beslist meer dan dat. Een prettig leesbare schrijfstijl , levensechte dialogen en een ingenieuze plot die de spanning er in hield. Voor een “eerste proeve van bekwaamheid” beslist de moeite waard."

 

“Met veel belangstelling en plezier heb ik je debuutroman in één adem uitgelezen. Prachtig hoe je de valkuilen van melodrama, doktersromannetjes en literaire thrillers hebt weten te omzeilen. Het is een pakkend en helder verhaal wat naar meer smaakt! Succes met je tweede boek!”

 

 

CopyrightⓒAnja Ligtenberg

 


 

Liedteksten/Lyrics

(zie/see Compositions-vocal)

 

2005                  Muziektheater                    “Van krop naar kruis”

2008                  Compositie in drie delen      "Twee Schansen Trilogie"  

2009                  Muziektheater                    "Endelea"        

2011                   H.Mis                                  “Mass for the Oppressed”

 

 

CopyrightⓒAnja Ligtenberg